Tuesday, November 13, 2012

TERASA CANTIK DENGAN PERLINDUNGAN ALLAH!

Assalamualaikum ya akhi, ya ukhti...

Alhamdulilah...

selepas menhirup Ilmu dalam buku penulisan ustazah Fatimah..
diri terasa inginkan lagi ilmu..cara penyampaian yang santai..mudah untuk faham dan sangat menyentuh sanubari..


NOVEL INI YANG PERTAMA MEMBERI PENGAJARAN DAN ILMU KEPADA SAYA ..Bicara kembali soal perubahan...adakah anda takut berubah kerana manusia?..adakah saya juga??
Ya!...dulu saya takut berubah kerana pandangan manusia..disebabkan itu, perubahan menjadi perlahan..walhal..yang harus difikirkan adalah TAKUT PADA ALLAH..!

alhamdulilah..rasa takut itu datang..rasa ingin menjaga diri kerana ALLAH itu penuh difikiran dan hati..Diri sudah sedar yang layak dijaga ialah CINTA KEPADA ALLAH..dengan bertudung kekal hingga kini..alhamdulilah...perubahan diri dirasai saat mengenakan sarung kaki dan sarung tangan..MasyaALLAH..terasa diri sangat CANTIK DAN DILINDUNGI ALLAH...seperti selalu dibicarakan..tahu akan dosa tapi masih melakukannya.seperti kaum kita , khususnya kaum hawa yang tahu akan yang patut diperlihatkan hanya tapak tangan dan muka..namun masih degil memperlihatkan kaki molek kita yang dirasakan cantik dipandang..INGATLAH...yang CANTIK ITU harus  DIBALUT agar ia kekal terpelihara..

Saya ingin mengajak anda merasa CANTIK DENGAN PERLINDUNGAN ALLAH...jiwa akan tenang ... saya sudah merasakannya..alhamdulilah .. ^_^


..CUKUP SEKADAR BAJU LONGGAR & TIDAK KETAT
..CUKUP DENGAN TUDUNG YANG MENUTUPI DADA
CUKUP DENGAN TERLINDUNGNYA TANGAN DAN KAKI KITA
CUKUP DENGAN MEMBIASAKAN DENGAN PERKATAAN YANG DISENANGI ORANG

....insyaALLAH..seiring bergerak perlahan dengan mempelajari Ilmu ALLAH..kita akan terasa syukur akan nikmat ALLAH..alhamdulilah..alhamdulilah..alhamdulilah ...No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...