JOM BERSEGMEN !


kenapa saya join???
nak kongsi cerita bersama

now followers >> 38 orang sahaja

jom join!..mari menambah kenalan!..

salam perkenalan ... ^_^


nota xingxing: klik banner utk sertai saya!

CONTEST 1

" Once you're tagged or volunteer to join this contest.. You need to write a SHORT STORY about 20 words that given.. At last, you need choose 2 people to be tagged.. Hopefully the person who be tagged must give some cooperation.. And it’s really mean to who are tagging.. If I tag you, it's because I want to know more about your talent in writing SHORT STORY.. And the words are: 

Love 
Money 
Car 
Island 
Cake 
Mom 
Dad 
Special 
Ring 
House 
Cook 
Eat 
Woman
Road 
Moon 
Stars 
Sun 
Wind 
Death 
Smile

You can use that 20 words random list and also can write it either in English or Malay.. Good luck"


sila klik


.                          CERPEN SAYA:

                                            LOVE MINUS  MONEY EQUAL TO HAPPY?


Di sebuah ISLAND yang kecil,tinggal seorang WOMAN bernama Aisya.Dia tinggal bersama DAD dan 2 orang adik lelaki yang masih bersekolah.Mereka hidup dalam keadaan yang sangat sederhana..Kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang.Dad Aisya seorang nelayan. MOM Aisya sudah lama meninggal dunia kerana sesak nafas. Aisya lah yang menjadi ibu kepada adik-adiknya.

Seperti hari-hari sebelumnya, Aisya akan COOK buat bekalan DAD nya di laut nanti.
DAD Aisya sudah turun ke laut sebelum SUN terbit lagi.Aisya risau akan keadaan DAD nya kerana cuaca tidak begitu baik kebelakangan ini.Wind bertiup kencang tidak seperti biasa.Namun Aisya tidak mampu untuk menghalang.Hati kecilnya hanya mampu berdoa keselamatan DAD nya.

Pada suatu hari,Aisya duduk di beranda sambil menunggu adik-adiknya pulang dari sekolah.Hari itu, Aisya belajar buat CAKE coklat lembap.Dia tidak sabar untuk menunggu reaksi mereka terhadap CAKE  percubaan pertamanya.Adik-adiknya suka sgt EAT CAKE.

Tidak lama kemudian, dia terdengar hon CAR di luar.Dia berlari untuk melihat siapa yang datang di luar ROAD.2 orang adiknya, Aiman dan ASH bergegas berlari ke arahnya.Mereka menangis pada Aisya.Seorang pemuda turun dari CAR BMW berwarna hitam.Aisya menjadi buntu.Tidak tahu apa yang terjadi.

Adiknya Aiman bercakap sambil teresak-esak mengatakan DAD mereka hanyut dipukul ombak.
Aisya merasakan dunianya menjadi gelap.Akhirnya Aisya rebah di pangkuan aiman dan Ash.Beberapa hari kemudian,datang seorang pemuda ke rumahnya.Aisya masih tertanya-tanya siapa lelaki ini yang pernah datang ke rumahnya pada hari pertama dia menerima berita DAD nya kemalangan di laut. Lelaki ini tidak datang berseorangan.Dia datang bersama ibunya.Datangnya bersebab!.Rupanya dia anak kenalan arwah MOM Aisya!

Kini, hidup dan DEATH Aisya hanya untuk adik-adiknya dan si dia.Aisya sudah bergelar isteri kepada seorang suami.Tanggungjawabnya lebih besar.Dia sedar dia perlu menerima kenyataan akan pemergian DAD nya. RING di jarinya di tenung dengan penuh bermakna. LOVE  Aisya kini hanya pada Suaminya.Hanya mengabadikan sisa kehidupannya pada yang tercinta buat selama-lamanya


 Nota pada suami tercinta:

Saya ingin menjadi STAR dan MOON pd kamu ketika malam kerana saya mahu temani kamu disaat kesunyian

MONEY xdapat membeli SMILE kamu 
ToLoNG
Jangan pernah hilangkan SMILE di bibir kamu ..kerana SMILE itu menjadi kekuatan pada diri saya.

Kamu yang SPECIAL bagi saya,yang dianugerahkan oleh TUHAN hanya  untuk saya.

                                                                                                    Dari isterimu
                                                                                                     AISHAnota xingxing: sy TAG kamu
                       Aiman
                      ekin

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...